ua en ru

Затримання агента НАБУ: заступник голови Міграційної служби розповіла свою версію інциденту

Затримання агента НАБУ: заступник голови Міграційної служби розповіла свою версію інциденту Фото: Діна Пімахова (Facebook)

Вона заявила, що Боярський використовував її довіру і "певні дружні відносини"

Перший заступник голови Державної міграційної служби (ДМС) Діна Пімахова заявила, що агент НАБУ Юрій Боярський встановив з нею неформальні дружні стосунки і став пропонувати легалізувати іноземців за хабар. Про це Пімахова розповіла під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Заступник голови ДМС заявила, що Боярський використовував її довіру і "певні дружні відносини".

"Протягом декількох місяців спілкування, яке не виходило за межі товариських відносин і не стосувалося моєї роботи, через кілька місяців він почав пропонувати вирішення питань в сприянні незаконній легалізації іноземних громадян на території України, на що я відмовила", - заявила Пімахова.

За її словами, на наступних зустрічах Боярський зазначив, що за це може бути певна грошова нагорода. Пімахова йому відмовила і попередила його про кримінальну відповідальність, на що він відповів, що буде змушений звернутися до інших осіб. Після цього вона звернулася в СБУ.

Пімахова додала, що лише після його затримання дізналася про те, що це агент НАБУ.

"У момент затримання мені стало відомо, що у нього було вилучено спеціальні технічні засоби у моїй присутності, а також мені стало відомо, що він має інші установчі дані - Сергій Боярський", - повідомила вона.

Нагадаємо, 29 листопада СБУ затримала агента НАБУ при спробі передачі хабара першого заступника голови ДМС Діні Пимахова.

Агент НАБУ намагався передати першу частину хабара в розмірі 15 тисяч доларів.