ua en ru

Затримано рецидивіста, який скоїв 20 злочинів після звільнення за "законом Савченко"

Затримано рецидивіста, який скоїв 20 злочинів після звільнення за "законом Савченко" Фото: поліція

Наразі він перебуває під вартою у СІЗО

У Вінницькій області затримали рецидивіста, який скоїв 20 злочинів після звільнення за "законом Савченко". Про це йдеться у повідмоленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

"Вінницька поліція затримала раніше неодноразово засудженого чоловіка за крадіжки, грабежі, незаконне заволодіння автотранспортом, який, звільнившись за "законом Савченко", вчинив двадцять злочинів на території Жмеринського, Шаргородського, Барського та Вінницького районів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, 25-річний зловмисник був звільнений за "законом Савченко" в кінці липня 2016 року. Після вчинення злочинів він переховувався в лісі, змінював схованки, жив в покинутому нежилому будинку на окраїні одного з сіл.

Його затримали на території Жмеринського району після викрадення автомобіля, на якому він заїхав на заправку. Наразі йому інкримінують 20 злочинів, які він вчинив впродовж двох тижнів.

"Зловмиснику у разі доведення вини доведеться нести кримінальну відповідальність за розбійні напади, замах на зґвалтування, крадіжки з проникненням в приміщення, незаконне заволодіння автомобілями. Наразі він перебуває під вартою у СІЗО. Триває слідство", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв, що в Україні рівень злочинності буде зростати найближчі півтора року.