ua en ru

Затриманий підозрюваний під справі обвалення казарми в Омську, - слідчий комітет РФ

Затриманий підозрюваний під справі обвалення казарми в Омську, - слідчий комітет РФ Фото: обвалення казарми в Омську

Полковник частково визнав свою провину

У Росії затриманий начальник 242-го навчального центру Військово-десантних військ (ВДВ), який підозрюється в причетності до обвалення казарми в Омську. Про це йдеться в повідомленні Слідчого комітету Росії.

"Сьогодні ввечері в рамках розслідування кримінальної справи за фактом обвалення будівлі казарми військової частини в селищі Світлому Омської області допитаний начальник 242-го навчального центру ВДВ полковник Пономарьов О. Ю. Він частково визнав свою провину в трагедії, повідомивши слідству, що дозволив заселення військовослужбовців в казарму", - йдеться в повідомленні.

В даний час Пономарьов затримано в порядку ст. 91 КПК РФ. Його причетність до скоєння злочину буде перевірятися в рамках розслідування кримінальної справи. Найближчим часом щодо Пономарьова планується обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, увечері 12 липня в чотириповерховому казармі в омському селищі Світлий обрушилися прольоти, коли в будинку спали 337 військовослужбовців. Під завалами опинилися 42 військовослужбовців, 23 з них загинули, інші доставлені в медичні установи.