ua en ru

Захворюваність на грип та ГРВІ за минулий тиждень зросла на 5%, - Держсанепідемслужба

Захворюваність на грип та ГРВІ за минулий тиждень зросла на 5% у порівнянні з позаминулим. Про це сьогодні повідомив перший заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Антон Парусов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Всього за минулий тиждень у 10 контрольних містах було зареєстровано 66,743 тис. хворих на гострі респіраторні інфекції, госпіталізовано 870 осіб, з яких 66% дітей. Зокрема, серед дітей зареєстровано 37,403 випадки грипу та ГРВІ (56% від числа всіх хворих)", - заявив А.Парусов.
За його словами, захворюваність на цьому тижні склала 68,42 випадки на 10 тис. населення проти 65,15 випадків на 6 тижні.
А.Парусов зазначив, що у зв'язку з високою захворюваністю дітей на грип та ГРВІ припинено навчання у 316 школах та 49 дошкільних навчальних закладах.
За його інформацією, на цьому тижні в 9 контрольних містах (Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Харків, Київ, Львів Одеса, Чернігів, Сімферополь) показники захворюваності на грип та ГРВІ були нижчими за епідеміологічні пороги. Винятком стала Вінниця, де епідемпоріг перевищено на 24%.