ua en ru

За час бойових дій в Луганську зруйновано 7 лікарень і 40 освітніх установ, - міськрада

За час збройних зіткнень у Луганську станом на 8 серпня постраждало 7 лікувальних установ і 40 освітніх, більшість підприємств міста припинили роботу.

За час збройних зіткнень у Луганську станом на 8 серпня постраждало 7 лікувальних установ і 40 освітніх, більшість підприємств міста припинили роботу. Про це йдеться у повідомленні прес-службі Луганської міської ради.

"За період збройних зіткнень Луганську був нанесений значний збиток. У місті розташовано понад 100 шкіл, коледжів, університетів, а також більше 50 дошкільних закладів. На сьогоднішній день 40 освітніх установ отримали пошкодження або зруйновані", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що 7 лікувальних установ з 50 наявних були серйозно пошкоджені в результаті артобстрілів, більшість приватних клінік закриті. "У міських лікарнях і реанімаційних відділеннях перебувають поранені городяни, і повна відсутність енергопостачання та водопостачання вкрай ускладнює роботу медиків", - пише прес-служба міськради.

Велика частина підприємств Луганська припинили свою роботу через збройні протистояння. У місті не працюють банки, не виплачуються пенсії, зарплати і соціальні виплати. Повністю припинені постачання палива.

У місті функціонують лише кілька аптек, гостро стоїть питання нестачі медикаментів. Крім того, у Луганську вже шостий день відключено енергопостачання, немає води, не працює стаціонарний і мобільний зв'язок. Міськрада повідомляє, що вчора, 7 серпня, тривав обстріл території обласного центру.