ua en ru

За розгорнутою проти мене піар-компанією можуть стояти спецслужби Росії, - Махніцький

Радник Президента України, колишній в.о. генерального прокурора Олег Махніцький вважає, що дискредитаційна кампанія проти нього в ЗМІ розгорнута з метою уникнення відповідальності осіб, проти яких під час його керівництва ГПУ було відкрито кримінальні впровадження. Про це він повідомив під час прес-конференції в Києві.

"Також я не виключаю, що за чорною піар-кампанією, розгорнутою проти мене, можуть стояти й спецслужби сусідньої держави. Нагадаю, що ведучий у брудних відеороликах, поширених в інтернеті, говорить з російським акцентом. При цьому на фоні негативної інформації про мене, у них "відбілюються" Янукович, Пшонка, Захарченко", - зазначив екс-генпрокурор.

Також під час прес-конференції Олег Махніцький спростував чутки щодо "резонансного святкування" свого звільнення з посади, яке нібито закінчилося бійкою, щодо придбання нерухомості в Лондоні і щодо присвоєння 300 млн долл. та купівлі п'ятизіркового готелю Hyatt у Києві.

"Чому я вкрав саме 300 млн долл., як про це розповідає колишній регіонал Святослав Олійник? Чому не 500 чи цілий мільярд? Виходить, що за час перебування на посаді в.о. генпрокурора я повинен був би красти щодня щонайменш 1 млн долл., при чому й у вихідні дні", - сказав Махніцький.

Окрім цього екс-прокурор зазначив, що він подав позов до суду проти Ірени Карпи, яка в ефірі одного з провідних українських телеканалів повідомила про те, що Махніцький придбав готель Hyatt.

"До цього я не звертав уваги на увесь бруд, який лився на мене зі сторінок рейкових сайтів. Але коли відома людина каже такі нісенітниці... Я був змушений звернутись до суду із позовом про захист честі та гідності. Якщо Ірена Карпа вибачиться та спростує цю інформацію, я готовий відізвати свій позов", - резюмував екс-генпрокурор.

Нагадаємо, що факт продажу готелю Hyatt не підтвердив його нинішній власник Сергій Тарута.