ua en ru

За минулу добу через кордон з РФ в Україну прорвалося 7 танків, - інфоцентр РНБО

За минулу добу через кордон з Росії в Україну прорвалося сім танків.

За минулу добу через кордон з Росії в Україну прорвалося сім танків. Про це на брифінгу заявив представник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Російська Федерація продовжує нарощувати військову присутність на кордоні з Україною. На напрямку Стародуб - Воронок з боку Росії навпроти Чернігівського прикордонного загону, за 15 км від кордону, помічено рух військової колони в кількості 15 одиниць техніки, у тому числі 2 установки "Град", 1 БМП, 2 бензовозу і 10 автомобілів з особовим складом",- розповів Лисенко.

За його словами, на залізничну станцію Кантемирівка Воронезької області за 20 км від кордону з Україною прибув ешелон з танками кількістю до 50 одиниць.

Разом з цим Лисенко розповів, що за минулу добу семи танкам вдалося прорватися з напряму Нова Надія (РФ) в український населений пункт Дібрівка.

"Вчора у 22:35 на пункті пропуску Успенка намагалися прорватися в Росію озброєні терористи для того, щоб забрати важку військову техніку. Прикордонники вступили в бій і не допустили прориву", - додав Лисенко.