ua en ru

За півроку на шахтах України загинули 66 гірників, - Держгірпромнагляд

За шість місяців на підприємствах вугільної промисловості були травмовані 1432 гірники, з них 66 - смертельно.

За шість місяців на підприємствах вугільної промисловості були травмовані 1432 гірники, з них 66 - смертельно. Про це йдеться в повідомленні прес-служби профспілки працівників вугільної промисловості України з посиланням на дані Держгірпромнагляду.

"У першому півріччі поточного року на підприємствах вугільної промисловості були травмовані 1432 гірника. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року даний показник знизився на 5,6% (-84 випадку). У 2013-му травми на виробництві отримали 1516 трудящих. У тому числі зі смертельними наслідками у звітному періоді травмовано 66 осіб, що на 37% більше, ніж у першому півріччі 2013 року. Тоді смертельні травми отримали 48 гірників", - йдеться в повідомленні.

Основними видами подій, під час яких сталися нещасні випадки зі смертельним наслідком на підземних роботах, пов'язаних з виробництвом, у Держгірпромнагляді назвали експлуатацію підземного транспорту (загинуло 12 працівників), обвалення вугілля та порід покрівлі (смертельно травмовано 10 осіб), викиди вугілля і газу (9 осіб), а також асфіксію, погіршення стану здоров'я та інше.

Найбільш поширеними причинами нещасних випадків у відомстві назвали організаційні (постраждало 49 осіб), психофізіологічні (9 осіб) і технічні (8 осіб).