ua en ru

За скасування пенсійної реформи не вистачило всього 5 голосів

Законопроекту № 2997 позафракційного народного депутата Володимира Литвина про зменшення пенсійного віку не вистачило всього 5 голосів, щоб він був прийнятий за основу.Опозиціонери не додали 12 голосів.

Так, з 207 членів фракції Партія регіонів за скорочення трудового стажу для нарахування мінімальної пенсії висловилося всього 10 чоловік.

Не краща ситуація і в опозиційних фракціях, які заявляли про свою підтримку будь-яких законопроектів, які стосуються скасування ганебної пенсійної реформи. Три опозиційні фракції не додали 12 голосів: з 90 депутатів "Батьківщини" законопроект підтримали 89 осіб, з 42-х "ударівців" - 33, з 36 "свободівців" - 34.

Нагадаємо, що вчора опозиція також технічно провалила голосування власного законопроекту, який знижує пенсійний вік для жінок.

Народний депутат від фракції КПУ, голова парламентського комітету з питань соціальної політики та праці Петро Цибенко, коментуючи провал голосування за законом № 2934 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення умов пенсійного забезпечення громадян" підкреслив, що проект, що знижує пенсійний вік жінок до 55 років, написаний "опозицією" і нею ж успішно провалений.

"Документу не вистачило 10 голосів для прийняття. "Опозиція" не додала... 11 від "Удару" і 3 від "Свободи", - зазначив Цибенко.

При цьому глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк недавно звинувачував Партію регіонів у поганій відвідуваності і небажанні брати участь у скасуванні "ганебної пенсійної реформи".

"Те, що "регіони" не хочуть скасування пенсійної реформи і так зрозуміло, вони чекають чергового кредиту МВФ. Але так званим опозиціонерам не потрібні голоси правлячої партії. Кожен внесений в Раду соціально важливий законопроект підтримується КПУ. З нашою підтримкою демократам достатньо голосів, щоб закон був прийнятий, якщо вони проголосують одноголосно. Однак кожен раз, за "дивним збігом обставин", вони не додають рівно стільки голосів, щоб закон не був прийнятий", - продовжив Цибенко.

Депутат зверни увагу, що ідентична ситуація сталася 2 квітня, коли на голосування було винесено подібний законопроект, йому не вистачило 6 голосів, "опозиційні" фракції затиснули" 12 голосів.