ua en ru

За неналежне утримання доріг біля навчальних закладів притягнуті до відповідальності 249 чиновників, - ДАІ

За неналежне утримання ділянок вулично-дорожньої мережі, які прилягають до території дитячих навчальних закладів притягнуті до відповідальності 249 посадових осіб дорожніх та комунальних організацій. Про це повідомляє прес-служба департаменту Державної автомобільної інспекції (ДАІ).

На усунення недоліків видано 557 приписів ДАІ та направлено 696 інформацій у міські та обласні державні адміністрації.

Як повідомляє прес-служба ДАІ, під час перевірки працівники ДАІ приділили особливу увагу забезпеченню нормативної видимості на перехрестях та пішохідних переходах, наявності відповідних дорожніх знаків, дорожньої розмітки, транспортного та пішохідного огородження, пристроїв примусового зниження швидкості та зовнішнього освітлення.

В ході проведеної перевірки співробітниками Державтоінспекції обстежено близько 24 тис. ділянок, прилеглих до дитячим навчальним закладам. На 457 ділянках виявлено відсутність транспортного огородження, на 845 - пристроїв примусового зниження швидкості, ще 1378 опинилися без зовнішнього освітлення. Крім цього, виявлено відсутніх 7986 дорожніх знаків і 125 непрацюючих світлофорних об'єктів.

Згідно з повідомленням, завдяки вжитим заходам, на 5348 пішохідних переходах нанесена дорожня розмітка, встановлені 3168 дорожніх знаків, 101 пристрій примусового зниження швидкості, 3696 погонних метрів транспортного та пішохідного огородження. Також, відновлено 76 світлофорних об'єктів, а на 512 ділянках - зовнішнє освітлення.