ua en ru

За масові заворушення у центрі Києва 29 особам повідомлено про підозру, - МВС

За масові заворушення у центрі Києва повідомлено про підозру 29 особам.

За масові заворушення у центрі Києва повідомлено про підозру 29 особам. До органів внутрішніх справ доставлено 50 активних учасників подій на вул. Грушевського, 34 з них - процесуально затримано, повідомляє прес-служба МВС України.

За словами заступника начальника головного слідчого управління МВС України Олега Татарова, 19 січня слідчими за фактами подій у центрі Києва відкрито кримінальне провадження за ст. 294 Кримінального кодексу України - масові заворушення. Тоді частина радикально налаштованої молоді вчиняла кримінальні правопорушення: наносили тілесні ушкодження працівникам міліції, використовуючи палиці, каміння, пляшки із запалювальною сумішшю. Наразі багато правоохоронців госпіталізовані.

50 найбільш активних учасників масових заворушень вже доставлені до органів внутрішніх справ. 34 правопорушників процесуально затримані, 29 - повідомлено про підозру.

"Хотів би сказати, що ми не розподіляємо правопорушників на студентів та не-студентів. Всі повинні дотримуватися Конституції України, вимог Кримінального кодексу та інших законів і ні в якому разі їх не порушувати", - наголосив Татаров.

Він також нагадав, що правоохоронці вже неодноразово закликали учасників масових акцій не піддаватися на провокації з боку окремих осіб, у тому числі - політиків.

"Оскільки вони самі правопорушення не вчиняють, а провокують до цього людей", - підкреслив Татаров.