ua en ru

За зміни до Конституції треба зібрати 300 підписів нардепів , - ПР

За зміни до Конституції України треба зібрати 300 підписів народних депутатів.

За зміни до Конституції України треба зібрати 300 підписів народних депутатів. Про це сьогодні на засіданні тимчасової спеціальної комісії (ТСК) Верховної Ради України з питань підготовки законопроекту про внесення змін до Конституції України повідомив представник фракції Партії регіонів у ТСК Валерій Писаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

У фракції ПР вважають, що підтримка змін до Конституції конституційною більшістю забезпечить успішність конституційної реформи.
Писаренко також озвучив позицію фракції щодо того, що напрацьовані зміни до Конституції мають бути парафовані усіма кандидатами в Президенти України.

Крім того, регіонали вимагають, щоб зміни приймалися тільки після того, як буде отримано схвальні висновки Венеціанської комісії.
Що ж стосується надання російській мові статусу другої державної, то цієї вимоги регіонали поки що не ставлять.

"Ми маємо конструктивну позицію, бо якщо б наша позиція була неконструктивною, то ми б вимагали прописати в Конституції надання російській мові статусу другої державної і припинили роботу в цій комісії. Але ж ні, щодо статусу другої державної мови ми збираємо підписи і ведемо цей процес окремо", - сказав Писаренко.