ua en ru

За гроші МВФ з Україною конкурують Іспанія і Португалія, - експерт

За фінансові транші від Міжнародного валютного фонду з Україною конкурують Іспанія і Португалія. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив фінансовий експерт Олег Устенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми повинні розуміти, що за гроші МВФ сьогодні відбувається жорстка конкуренція, і Португалія та Іспанія мають у МВФ чимало прихильників", - відзначає експерт.

Він також додав, що МВФ - не така вже демократична структура.

"Для прийняття рішень у МВФ, США має 16, 5% голосів, а 5 країн - Великобританія, США, Франція, Німеччина, Японія - мають 50% голосів", - підкреслив експерт. Таким чином, не всі країни мають рівну кількість голосів і однаковий вплив на прийняття рішень. Україна, приміром, має тільки 0,57% голосів.
У свою чергу експерт Ерік Найман додає, що в інтересах України може зіграти "перше емоційне здивування", яке є у МВФ від того, що українському уряду вдається "викручуватися".

"Української влади вдається "викручуватися" в той час, як Іспанія і Греція переживають глибоку кризу. Саме це може бути стимулом до співпраці з Україною", - говорить експерт.

Нагадаємо, засідання ради директорів МВФ за підсумками роботи місії в Україні відбудеться наприкінці червня.