ua en ru

За 2010 р. в Україні було реалізовано більше спортивних волонтерських проектів, ніж за попередні 20 років, - ФФУ

З точки зору стандартів УЕФА, за минулий рік в Україні було реалізовано більше спортивних волонтерських проектів, ніж за попередні 20 років, повідомляє інформ-служба ФФУ (Федерації футболу України).

Більше половини таких проектів - за прямої участі МОК (Місцевого організаційного комітету) ЄВРО-2012 в Україні.

Волонтери допомагали в організації товариських матчів національної збірної, міжнародних турнірів пам'яті Віктора Баннікова та Валерія Лобановського, матчів Ліги Європи УЄФА в Україні.

Більше 1000 людей зв'язалися з МОКом ще до початку офіційної реєстрації та відповідної рекламної кампанії. Значна частина цих людей структурована у команди з чітко визначеним лідером. Абсолютна більшість володіє щонайменше однією іноземною мовою.

Польським та українським МОК спільно розроблено єдину концепцію волонтерського проекту УЄФА ЄВРО-2012, схвалену УЄФА.

Прийнято Закон України «Про волонтерський рух» у першому читанні, що отримав схвалення УЄФА, повідомляє ФФУ. Проведені зустрічі з групами зацікавлених людей віком від 17 до 56 років у ВУЗах та громадських організаціях приймаючих міст. Презентовано вимоги до волонтера та напрямки роботи під час Турніру. Серед аудиторій виступів проведено дослідження та спростовано однозначне лідерство меркантильних мотивацій у потенційних кандидатів, зумовлене низькою поінформованістю.

Своєчасно ліквідовано чимало спроб умисно неправомірного асоціювання з волонтерським проектом - від збору коштів за право бути волонтером ЄВРО-2012 до фальшивих онлайн-реєстрацій у волонтери.