ua en ru

У Південній Кореї розкритикували майбутню зустріч президента країни із лідером КНДР

У Південній Кореї розкритикували майбутню зустріч президента країни із лідером КНДР Ілюстративне фото: Хон Чжун Пхе (suffragio.org)

Головна опозиційна сила в Південній Кореї піддала різкій критиці майбутній саміт

Головна опозиційна сила в Південній Кореї "Корейська партія свободи" (КПС) піддала різкій критиці саміт за участю президента Мун Чже Іна і лідера Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ина, який відбудеться 27 квітня. Про це в понеділок у своєму Facebook заявив голова КПС Хон Чжун Пхе.

За його словами, майбутні переговори схожі на "політичний спектакль", вигоду з якого отримає тільки Пхеньян.

"Це те ж саме, що вести переговори з озброєним ножем розбійником, якого всі вмовляють віддати цей ніж", - повідомив лідер консервативної опозиції, додавши, що якщо КНДР не відмовиться від ядерної зброї - "будь-які міжкорейські домовленості будуть вигідні лише їй одній".

Нагадаємо, в кінці березня повідомлялося, що лідери Північної і Південної Кореї домовилися провести двосторонній саміт 27 квітня 2018 року. Майбутній саміт за участю лідерів КНДР і Південної Кореї буде всього лише третім за всю історію конфлікту між сторонами. Очікується, що зустріч може виявитися важливим дипломатичним кроком для вирішення проблеми ядерної програми Пхеньяну.