ua en ru

У Південній Кореї суд випустив з в'язниці голову Samsung

У Південній Кореї суд випустив з в'язниці голову Samsung Фото: Samsung (flickr.comTechStage)

Суд зняв з нього основну частину звинувачень у хабарництві та корупції

Апеляційний суд Південної Кореї в понеділок, 5 лютого, випустив з в'язниці раніше засудженого голову групи компаній Samsung Group Лі Чже Ена після року ув'язнення. Про це повідомляє Reuters.

"Південнокорейський апеляційний суд у понеділок призупинив термін ув'язнення, який був винесений чолі Samsung Лі Чже Ену, звільнивши його після року ув'язнення", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що суд зняв з нього основну частину звинувачень у хабарництві та корупції, а також скоротив попередній вирок у два рази, зокрема, він отримав два з половиною роки умовно з відстрочкою виконання вироку на чотири роки.

При цьому незважаючи на пом'якшення звинувачень, глава Samsung Чи має намір подати апеляцію до Верховного суду, щоб оскаржити новий вирок.

Нагадаємо, в кінці серпня у Південній Кореї главу Samsung Group Лі Чже Ен засудили до 5 років в'язниці за розкрадання, хабарі і приховуванні активів. Зокрема його визнали винним у хабарництві на суму близько 6,38 млн доларів, розкраданні, приховування активів за кордоном, приховуванні прибутку від злочинних дій і лжесвідчення. Зазначається, що справа пов'язана з корупційним скандалом, варто було президентського крісла Пак Кин Хе. Так, звинувачення наполягало на тюремне ув'язнення терміном до 12 років.