ua en ru

У Південній Африці кількість випадків зараження "Омікроном" щодня подвоюється, - ВООЗ

У Південній Африці кількість випадків зараження "Омікроном" щодня подвоюється, - ВООЗ Фото: у Південній Африці щодня подвоюється кількість випадків зараження "Омікроном" (Getty Images)

Головний науковий співробітник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Сум'я Свамінатан повідомила, що штам коронавірусу "Омікрон" дуже заразний. За її словами, цей варіант в найближчі місяці витіснить "Дельту".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як зазначає агентство, Свамінатан як приклад високої заразності штаму "Омікрон" привела ситуацію в Південній Африці. Представник ВООЗ зазначила, що на Африканському континенті кількість випадків коронавірусу щодня подвоюється.

Вчена закликала не панікувати, але проявляти обережність в оцінці ситуації з новим варіантом коронавірусу. Свамінатан додала, що на даному етапі ВООЗ не може сказати наскільки "Омікрон" є легким варіантом.

Вона допустила, що в найближчі місяці новий штам може стати домінуючим у світі, потіснивши існуючі варіанти. За її словами, на сьогодні на "Дельту" припадає 99% заражень у всьому світі.