ua en ru

Південна Осетія запропонувала альтернативу прямого входження до складу Росії

Південна Осетія запропонувала альтернативу прямого входження до складу Росії Фото: глава Південної Осетії Леонід Тібілов

Через півроку самопроголошена Південна Осетія проведе референдум, в ході якого збирається поправити свою "конституцію"

Невизнана республіка Південна Осетія запропонувала альтернативу прямого входження до складу Російської Федерації (РФ). Про це заявив "глава" Південної Осетії Леонід Тібілов, передає РБК.

Так, за його словами, через півроку Південна Осетія проведе референдум, в ході якого збирається поправити свою конституцію. Це дозволить Цхінвалі звернутися до Москви з пропозицією створити "єдиний союзний орган", якому передадуть повноваження влади республіки.


"Референдум пройде найближчим часом, не через рік, а менш ніж через півроку. Це питання ми обговорили з президентом Росії Володимиром Путіним, і прийшли до висновку, що це питання внутриюгоосетинский. Це питання потребує юридичному осмисленні, і для його реалізації необхідно внести зміни в конституцію республіки, за яким і буде проведений референдум", - заявив Тібілов.

За його словами, зміни в статтю 10 конституції Південної Осетії повинні будуть дати главі республіки "право звернутися до президента Росії з пропозицією створити єдиний союзний орган, яким ми передамо свої повноваження".

стаття 10 південноосетинської конституції говорить: "Республіка Південна Осетія має право вступати у союз з іншими державами і передавати органам спілки здійснення частини своїх повноважень".

Нагадаємо, раніше Леонід Тібілов заявляв, що референдум про входження самопроголошеної Південної Осетії до складу Росії відбудеться і повинен пройти в особливій формі.