ua en ru

Південна Корея зацікавлена в розвитку співпраці з Україною в сільському господарстві, авіакосмічній галузі та альтернативній енергетиці

Республіка Корея зацікавлена в розвитку співпраці з Україною в сільському господарстві, авіакосмічній галузі і альтернативній енергетиці. Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр Південної Кореї Кім Хван Сік на українсько-корейському бізнес-форумі в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна є транспортним вузлом, що сполучає Європу і Азію, а також Балтійське і Чорне моря, має величезну територію. Країна знаходиться в десятці найбільших світових виробників руди, а також володіє величезними науковими технологіями у сфері авіації і космосу та людським ресурсом. У свою чергу Корея має капітал, прикладні технології і досвід економічного розвитку. Якщо ми з'єднаємо наші потенціали - ми можемо створити успішну модель розвитку економічного співробітництва. Можливості співпраці особливо високі саме у сфері сільського господарства, космосу, авіації і поновлюваних джерел енергетики", - сказав корейський прем'єр-міністр.

Він висловив упевненість, що об'єднання українських ресурсів з корейських технологіями дасть колосальний ефект синергії для розвитку перерахованих галузей.

У свою чергу, присутній на форумі голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко відзначив, що в середині грудня 2011 р. Держагентство з інвестицій і управління нацпроектами України проведе в Сеулі road-show, в ході якого презентує корейському бізнес-співтовариству свої проекти. Також в кінці 2011 р. - на початку 2012 р. в Південній Кореї відбудуться спільне засідання українсько-корейської комісії з економічного співробітництва і четверте засідання міжурядової ради з науково-технічної співпраці.