ua en ru

Південна Корея висловила протест КНР через вхід літака в зону ППО країни

Південна Корея висловила протест КНР через вхід літака в зону ППО країни Фото: Президент Південної Кореї (flickr.com koreanet)

Літак пробув у зоні ППО близько чотирьох годин

Міністерство оборони Південної Кореї викликало аташе КНР в країні і висловило протест у зв'язку з вторгнення китайського військового літака в південнокорейську розпізнавальну зону протиповітряної оборони. Про це повідомляє Yonhap.

Як повідомляється, заступник міністра закордонних справ Південної Кореї викликав посла Китаю Цю Гучжуна і закликав Пекін прийняти заходи, щоб подібні інциденти не повторювалися.

Наголошується, що літак китайської розвідки зайшов 28 квітня в зону ППО на північному-заході Південної Кореї і пробув там близько чотирьох годин.

Спочатку про те, що військовий літак КНР увійшов в південнокорейську розпізнавальну зону, повідомило Міноборони Південної Кореї на своїй сторінці в Facebook.

У повідомленні уточнюється, що літак переміщувався вздовж узбережжя в районі міст Пхохан і Каннын до 14:33. ВПС Південної Кореї терміново підняли в повітря винищувач для супроводу і спостереження за китайським літаком. Також вони передали літаку Китаю вимогу припинити дії, які можуть викликати випадкове зіткнення, і припинити подальші польоти, що викликають напруженість.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що силовики Південної Кореї затримали судно з Китаю, яке, можливо, постачало нафту в Північну Корею в обхід санкцій.