ua en ru

Південна Корея просить ООН перевірити закриття ядерних полігонів в КНДР

Південна Корея просить ООН перевірити закриття ядерних полігонів в КНДР Фото: Мун Чже Ін (facebook.com/pg/TheBlueHouseKR)

Сеул запропонував перевірити обіцянки Кім Чен Ина щодо демонтажу полігонів

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін попросив ООН перевірити закриття ядерних полігонів у Північній Кореї. Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

Повідомляється, що Мун Чже Ін провів телефонні переговори з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем, в ході яких попросив організацію підтвердити припинення випробувань і демонтаж ядерного полігону КНДР, як раніше обіцяв лідер Північної Кореї Кім Чен Ин.

Нагадаємо, раніше лідер КНДР Кім Чен Ин на мікорейському саміті заявив про намір остаточно закрити ядерний полігон Пхунгері в травні. Крім того, він пообіцяв запросити американських експертів і журналістів, щоб простежити за закриттям ядерного полігону.

Відзначимо, 27 квітня лідер КНДР і президент Південної Кореї провели історичний саміт в демілітаризованій зоні. Сторони домовилися до кінця року підписати мирний договір, а також обговорили питання щодо денуклеаризації Корейського півострова.