ua en ru

КНДР закриє ядерний полігон Пхунгері в травні

КНДР закриє ядерний полігон Пхунгері в травні Фото: Кім Чен Ин (KCNA)

Демонтаж полігону буде публічним

Лідер КНДР Кім Чен Ин в ході проведеного в п'ятницю саміту з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном заявив про намір остаточно закрити ядерний полігон Пхунгері в травні. Про це заявив в ході прес-конференції представник адміністрації південнокорейського президента Юн Ен Чхан, передає The Telegraph.

"Кім сказав під час саміту ... що він проведе закриття ядерного полігону в травні", - сказав представник прес-служби президента Південної Кореї.

Так, Кім Чен Ин пообіцяв запросити американських експертів і журналістів, щоб стежити за закриттям ядерного полігону в наступному місяці.

Окрім того, КНДР збирається перевести годинник в країні на 30 хвилин вперед, щоб встановити однаковий час з Південною Кореєю.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином може відбутися через 3-4 тижні.

Президент США Дональд Трамп обговорив з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном і прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе можливу дату і місце проведення зустрічі з лідером КНДР.

Лідер КНДР і президент Південної Кореї провели історичну зустріч у південній частині демілітаризованої зони, що розділяє дві країни. Вони зустрілися в прикордонному пункті Пханмунджом. Кім Чен Ин став першим північнокорейським лідером, який ступив на землю Південної Кореї. Лідери двох країн домовилися нарешті закінчити війну, яка формально тривала майже 70 років, і досягти повної денуклеаризації Корейського півострова.