ua en ru

Південна Корея назвала дії КНДР наближенням до "червоної лінії"

Південна Корея назвала дії КНДР наближенням до "червоної лінії" Фото: президент Південної Кореї Мун Чже Ін (instagram.com/moonjaein)

Президент Південної Кореї заявив, що не допустить війни на Корейському півострові

Північна Корея розробкою балістичних ракет і оснащенням їх ядерними боєголовками наближається до "червоної лінії". Про це на прес-конференції заявив президент Південної Кореї Мун Чже Ін, передає Bloomberg.

"Я вважатиму, що Північна Корея перетнула "червону лінію", коли завершить розробку міжконтинентальних балістичних ракет і оснастить їх ядерною боєголовкою...Північна Корея наближається до "червоної лінії", - заявив Мун.

Він також закликав КНДР не перетинати "червону лінію", однак не уточнив характер можливих наслідків. Крім того, Мун заявив, що не допустить війни на Корейському півострові.

"Військові дії на Корейському півострові можуть відбуватися тільки за рішенням Південної Кореї. США і президент Дональд Трамп пообіцяли консультуватися з Південною Кореєю, незалежно, які вони розглядають варіанти", - додав президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США і Південна Корея переглянуть домовленості з розробки балістичних ракет. На даний момент Південна Корея може створювати ракети, які можуть подолати відстань в 800 км і нести боєголовку вагою до 500 кг.