ua en ru

США і Південна Корея переглянуть домовленості з розробки балістичних ракет

США і Південна Корея переглянуть домовленості з розробки балістичних ракет Фото: США і Південна Корея (колаж РБК-Україна)

Сторони переглянуть домовленості з розробки балістичних ракет Південної Кореї

США і Південна Корея мають намір переглянути домовленості про розробку балістичних ракет в Кореї. Про це повідомляє південнокорейське видання Chosun Ilbo.

Сторони обговорюють можливість зняття обмежень, які стосуються ваги боєголовок в південнокорейських ракетах.

"Недавні провокації з боку Північної Кореї викликають напруженість у американської влади, і ми ведемо переговори про те, щоб зняти обмеження по вазі боєголовок. Це необхідно для того, щоб посилити стримуючий фактор у разі повторних провокацій КНДР", - заявив керівник об'єднаного комітету начальників штабів Збройних сил Південної Кореї Лі Сун Чжин.

Зазначається, що на даний момент Південна Корея може створювати ракети, які можуть подолати відстань в 800 км і нести боєголовку вагою до 500 кг, відповідно до угоди між США й Південною Кореєю щодо обмежень ваги боєголовок від 2012 року.

Нагадаємо, раніше уряд Південної Кореї Сполученим Штатам Америки та Китаю провести тристоронні переговори з приводу розміщення на своїй території американської системи протиракетної оборони (ПРО) THAAD для захисту від КНДР.