ua en ru

Південна Корея призначила нового спецпредставника в КНДР з переговорів про денуклеаризації

На пост дипломатичного представника Південної Кореї для ведення багатосторонніх переговорів з КНДР про скорочення ядерного озброєння офіційно призначений Чо Те Енг, передають південнокорейські ЗМІ з посиланням на представників влади країни.

На цій посаді 57-річний Чо Те Енг змінив Лім Сонг Нама, що виконував обов'язки головного представника Південної Кореї з "ядерних" питань з 2011р. Тепер Лім Сонг Нам займе пост посла Сеула в Лондоні.

Чо Те Енг - дипломат, який обіймав ряд посад у МЗС Південної Кореї, в тому числі в якості заступника керівника південнокорейської делегації на шестисторонніх переговорах з ядерних питань з КНДР у 2004-2006 рр., був начальником протоколу міністерства. У дипломатичних колах він відомий, як фахівець, що володіє значним досвідом з питань, пов'язаних з ядерною програмою КНДР.

Раніше міністр закордонних справ Південної Кореї Юн Бен Се повідомив, що в наступному місяці Чо Те Енг відвідає з візитом США, Китай та інші країни-учасники шестисторонніх переговорів, щоб обговорити ситуацію навколо ядерного потенціалу Півночі.

Нагадаємо, що ситуація на Корейському півострові загострилася в березні 2013 р., коли влада КНДР виступила з низкою жорстких заяв, підкреслюючи можливість застосування ядерної зброї відносно Південної Кореї і США.