ua en ru

Південна Корея додатково направить 5,2 млрд дол. на стимулювання економіки

Південна Корея додатково введе стимулюючі заходи обсягом 5,2 млрд дол., щоб окупити скорочення експорту внаслідок скорочення попиту з боку Європи і Китаю. Про це повідомляє "Росія-24".

Заявлена сума включає в себе як недоотримані кошти внаслідок послаблення податкового тягаря, так і підвищення держвидатків. В першу чергу корейський уряд підтримає ринок житла і продажу автомобілів, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на Міністерство фінансів країни.

При цьому більшу частину коштів, близько 4 млрд дол., уряд витратить в 2012 р. Враховуючи 7,5 млрд дол., виділені в червні на підтримку малого бізнесу і бідних верств населення, всього за рік планується обсяг стимулюючих заходів близько 1% ВВП.

За прогнозами експертів, південнокорейський Центробанк знизить ключову процентну ставку на засіданні 13 вересня на чверть процентного пункту до 2,75%.

"Стимулюючі заходи з працею зможуть впоратися з погіршенням споживчої та ділової довіри, - цитує Bloomberg економістів SK Research Institute Кім Хийон Вук. - Цей пакет не можна вважати дуже великим, прямим вливанням уряду в економіку".

Читайте також: Японія може відмовити Південній Кореї в наданні фінансової підтримки