ua en ru

Південна Америка отримає два додаткових місця на ЧС-2026

Південна Америка отримає два додаткових місця на ЧС-2026 Фото: Джанні Інфантіно

Про це заявив президент ФІФА Джанні Інфантіно

Конфедерація футболу Південної Америки (КОНМЕБОЛ) отримає отримають два додаткових місця на чемпіонаті світу з футболу 2026 року. Про це повідомив президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Джанні Інфантіно на конгресі в Сантьяго, передає агенція Xinhua.

Південноамериканська конфедерація футболу отримає 6,5 місця на чемпіонаті світу - 2026, що гарантує їй участь шість команд у фінальній стадії турніру, а ще одна команда побореться за право виступити на мундіалі в стикових матчах.

"В Південній Америці грають в самий кращий футбол. Сподіваюся, що чемпіонат світу 2018 року виграє збірна країни континенту", - сказав Інфантіно.

Остаточне рішення щодо розподілу квот буде прийнято пізніше. Поки передбачається, що розподіл квот буде таким: Європа - 16 збірних, Африка - 9,5 (будуть проводитися стикові матчі), Азія - 8,5, Північна і Центральна Америка, а також Південна Америка - по 6,5, Океанія - одна.

Фінальна стадія ЧС-2026 буде розширена до 48 команд - замість поточних 32. Зараз квота від Південної Америки становить 4,5 місця.

Нагадаємо, на Копа Америка-2019, який пройде в Бразилії, будуть запрошені шість національних команд інших континентів.