ua en ru

Юрій Іванющенко придбав 25% акцій "Азовмашу"

Про те, що народний депутат Юрій Іванющенко і члени його сім'ї стали акціонерами "Азовмашу", в минулу сережу в Маріуполі заявив президент підприємства Олександр Савчук. Подробиці операції, а також поточну структуру акціонерного капіталу компанії він уточнити відмовився, пише "Комерсант-Україна".
Операція передбачає продаж 25% акцій з 50%-1, що належали Савчуку. Ще 50%+1 акція, як і раніше, володіє держава, стверджує джерело на підприємстві. "Менеджмент компанії при цьому залишився колишній. Ніяких значних кадрових змін після входження в компанію нового акціонера не відбулося", - стверджує джерело. Угода була укладена ще на початку року, але про неї не повідомлялося, говорить Савчук. "Це дуже надійний інвестор, у нас з ним однакові погляди на розвиток", - відзначив він.
У лютому цього року відбулася реструктуризації бізнесу "Азовмашу". Підприємства, що входили в його склад, були консолідовані в холдингову компанію - кіпрську Wessanen Trading Limited. Останньою були передані акції, які в підприємствах "Азовмашу" належали "Українській промислово-транспортній компанії" (УПТК, володіла, зокрема, 50%-1 акція ВАТ "Азовмаш", в якому решта належать державі).