ua en ru

Юристи "ЖЛ": житомирський суддя працює на рейдерів

У п'ятницю, 15 січня, суддею Житомирського господарського суду Тимошенко О. М. було прийнято незаконне рішення на користь осіб, причетних до спроб реалізації схеми рейдерського захоплення Житомирської кондитерської фабрики ТДВ "ЖЛ". Про це заявляють юристи підприємства, передають українські ЗМІ.

За їх словами, мова йде про грубе порушення процесуальних строків, оскільки рішення суду, який призначений на 18 січня, було винесено суддею Тимошенко вже сьогодні, 15 січня.

І це, за словами юристів, - дуже важливий факт, оскільки "рейдери, які в дебатах, на переговорах і в публічних виступах стверджують, що діють виключно в правовому полі, вдаються до сумнівних юридичних дій". Рішення суду виноситься за три дні до того, як він повинен розпочатися.

Крім того, за даними юристів, був скасований протокол зборів. Однак не той, який заявлявся в позові (№5 від 5.03.2011), а зовсім інший (№31 від 20.11.2015). Більш того, юристи ТДВ "ЖЛ" заявляють, що протоколу №5 від 5.03.2011 взагалі не існує, а рішенням суду скасовано протокол, необхідний "рейдерам".

Таким чином представники "ЖЛ" не змогли належним чином представити інтереси свого підприємства на суді.

Юристи "ЖЛ": житомирський суддя працює на рейдерівЮристи "ЖЛ": житомирський суддя працює на рейдерів

Нагадаємо, за даними ЗМІ, після спроби захопити Житомирську кондитерську фабрику ТДВ "ЖЛ" з допомогою "тітушок" рейдерами при заступництві високопоставлених осіб розпочато новий етап судових тяжб з власниками підприємства.