ua en ru

Юрченко виходить з фракції СН, а в Чабанах прорвало газопровід: новини за 15 вересня

Юрченко виходить з фракції СН, а в Чабанах прорвало газопровід: новини за 15 вересня Колаж РБК-Україна
Автор: РБК-Украина

Нардеп Олександр Юрченко заявив про вихід з фракції "Слуга народу", в Чабанах прорвало газопровід високого тиску, синоптики попередили про перші заморозки в Україні. Детальніше про те, що сталося у вівторок, 15 вересня, - в матеріалі РБК-Україна

Юрченко виходить з фракції "Слуга народу", у Зеленського відреагували

Народний депутат Олександр Юрченко заявив про свій вихід із фракції "Слуга народу". У президента Володимира Зеленського вважають таке рішення доречним.

Нагадаємо, Юрченку інкримінують можливе отримання хабарів за внесення поправок до законопроектів. Відповідні матеріали справи опублікувало НАБУ. Зокрема, бюро показало приховану зйомку агента "під прикриттям".

У Кернеса офіційно підтвердили коронавірус

Мер Харкова Геннадій Кернес заразився коронавірусом. Це офіційно підтвердили в міській раді. Про це заявив на брифінгу директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко.

Він підтвердив, що у мера діагностований коронавірус і двостороннє запалення легенів. Його стан здоров'я - стабільно важкий, проте до апарату ШВЛ його не підключати.

В Чабанах прорвало газопровід високого тиску, вихід газу припинено

У Чабанах Київської області відбулася розгерметизація газового трубопроводу високого тиску (Уренгой-Помари-Ужгород), що постачає газ на Європу та проходить поблизу селища. Відбувався потужний вихід газу в навколишнє середовище.

Про це повідомили у прес-службі Чабанівської селищної ради.

Наразі встановлено заглушку та припинено вихід газу.

Місцеві вибори: Рада скасувала довідки про несудимість для кандидатів

Верховна рада України скасувала довідки про несудимість для кандидатів на місцевих виборах.

У пояснювальній записці вказано, що, згідно з наказом Міністерства внутрішніх справ України № 1256 від 29.11.2016, таку довідку надають протягом 30 календарних днів з дня надходження запиту.

"Зазначений строк може суттєво перешкодити кандидатам у депутати на місцевих виборах бути зареєстрованими для участі в місцевих виборах, що, у свою чергу, є обмеженням реалізації пасивного виборчого права", - підкреслюється у ній.

ЄС не визнає Лукашенка легітимним президентом Білорусі

Європейський Союз заявив, що не визнає легітимність президента Білорусі Олександра Лукашенка. ЄС буде переглядати відносини з Білоруссю.

Про це заявив на брифінгу голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

ЄС вважає найкращим вирішенням ситуації в Білорусі нові президентські вибори під егідою ОБСЄ.

Книгарня "Є" вирішила перейти на російську книгу

Книгарня "Є", яка з 2007 року займається просуванням української книги, заявила, що вітчизняний продукт нерентабельний і вирішила продавати більше російських книг.

Як виявилося, російська книга дешевше за собівартістю, і може розраховувати на підтримку "своєї держави". "Нескладно припустити, що в цих умовах сегмент україномовної книги поступово стискатиметься, українські видавці будуть менше видавати, а читачі будуть купувати ще більше по-російськи - всупереч власним бажанням", - пише пресслужба "книгарні". Наостанок вони відзначили, що такий стан речей їм не подобається, але іншого виходу немає.

Пост пресслужби "Книгарні Є" в Facebook викликав обурення громадськості.

"Динамо" впевнено пройшло у плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів

Київське "Динамо" обіграло нідерландський "АЗ Алкмар" з рахунком 2:0 у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Матч, який в сезоні 2020/21 проводиться без гри у відповідь, відбувся в Києві за порожніх трибун НСК "Олімпійського".

Якщо в першому таймі краще виглядали голландці, які більше контролювали м'яч і більше атакували, то в другому перевага була вже на боці підопічних Мірчі Луческу, що і вилилось у забиті голи. Перемогу "біло-синій" команді принесли голи Жерсона Родрігеса на 49 хвилині поєдинку та Миколи Шапаренка на 86. l

Синоптики попередили про перші заморозки в Україні

В Україні 18-19 вересня очікується різке зниження температури. Синоптики попереджають про заморозки і сильні пориви вітру.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

Температура повітря у західних, північних, східних і центральних областях вночі опуститься до +2+8 градусів. На поверхні ґрунту і місцями в повітрі очікуються заморозки 0-3 градуси (18 вересня заморозки очікуються тільки на Волині, у Львівській, Рівненській та Тернопільській областях). Вдень температура повітря становитиме +9+15 градусів.