ua en ru

Юнкер заявив, що не збирається подавати у відставку

Юнкер заявив, що не збирається подавати у відставку Фото: Жан-Клод Юнкер відкинув критику журналістів

На його думку, ЗМІ не аналізують причин критики на його адресу з боку деяких держав ЄС

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що не має наміру подавати у відставку, куди його активно відправляють останнім часом журналісти. Про це він сказав в інтерв'ю бельгійській газеті "Суар".

На думку глави Єврокомісії, журналісти не аналізують причин критики на його адресу з боку деяких держав Європейського Союзу.

"Я вільна людина, і якщо захочу зупинитися, я зупинюся, не питаючи ні в кого", - наголосив Юнкер.


За його словами, він не має наміру робити цього, і особливо під тиском критики і вимог відставки, причини яких можна пояснити.

Керівник ЄК підкреслив, що коли ЗМІ пишуть про вимогу його відставки з боку поляків, чехів, угорців і невдоволення ним з боку балтійських країн і Німеччини, журналісти ніколи не пояснюють, чому це відбувається.

Як відомо, останнім часом політика Юнкера, яку проводить Єврокомісія, все частіше зазнає критики, зокрема у світлі міграційного кризи. Комісію також звинувачують у бюрократизмі і застої, небажанні враховувати віяння часу і реформуватися.

Нагадаємо, раніше Юнкер повідомляв, що Євросоюз і США планують остаточно завершити перемовини щодо підготовки угоди про зону вільної торгівлі TTIP ("Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство") до кінця 2016 року.