ua en ru

Юнкер скликає екстрену зустріч лідерів ЄС щодо міграції

Юнкер скликає екстрену зустріч лідерів ЄС щодо міграції Фото: Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер

Зустріч призначено на 25 жовтня

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер скликає зустріч європейських лідерів для обговорення кризи, що виникла на Балканах через біженців. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Єврокомісії.

Повідомляється, що зустріч на рівні глав держав і урядів призначено на 25 жовтня і пройде вона в Брюсселі. Оголошенню зустрічі передували розмови з кількома європейськими лідерами.

"Метою зустрічі є узгодження спільних оперативних висновків, які зможуть бути втілені невідкладно", - йдеться у повідомленні.

Планується, що в зустрічі візьмуть участь лідери Австрії, Болгарії, Хорватії, Македонії, Німеччини, Греції, Угорщини, Румунії, Сербії та Словенії - країн, яких безпосередньо зачіпає західнобалканський маршрут міграції.

На зустріч також запрошено президента Європейської Ради Дональда Туска та інших керівників інституцій ЄС.

Нагадаємо, парламент Словенії рано вранці в середу прийняв закон, що дозволяє застосовувати армію при охороні кордону. Повідомлялося, що допомога військових знадобилася, оскільки прикордонна служба і поліція не справляються з потоком мігрантів, які хлинули в країну з Хорватії.

Раніше влада Словенії заблокувала на кордоні 1,3 тисячі мігрантів, заявляючи про перевищення денної квоти на прийом біженців.