ua en ru

Юнкер закликав ЄС до "нового альянсу" з Африкою

Юнкер закликав ЄС до "нового альянсу" з Африкою Фото: Жан-Клод Юнкер (flickr.com-epp)

Юнкер вважає, що нове економічне партнерство створить до 10 млн робочих місць в Африці

Голова Європейської комісії Жан Клод Юнкер закликав Євросоюз до "нового альянсу" з Африкою, який створить мільйони робочих місць і включить угоду про вільну торгівлю. Про це Юнкер сказав сьогодні в ході виступу на пленарній сесії Європарламенту в Страсбурзі, повідомляє AFP.

Як повідомляється, така пропозиція пов'язана з тим, що європейські країни з усіх сил намагаються знайти єдине рішення, щоб сповільнити потік африканських мігрантів, які перетинають Середземне море, і направляються, в основному, в Іспанію та Італію у пошуках кращого життя.

"Ми повинні перенести більшість торгових угод між Африкою і Європейським союзом до угоди про вільну торгівлю між континентом і континентом", - сказав Юнкер.

При цьому, він зазначив, що нове економічне партнерство між двома континентами "створить до 10 мільйонів робочих місць в Африці лише у найближчі п'ять років".

Він також додав, що відносини ЄС з Африкою вже не можна розглядати "з єдиною точки зору допомоги для розвитку".

"Африка не потребує благодійності, їй потрібне збалансоване партнерство, і Європі необхідне таке партнерство", - додав він.

Нагадаємо, у своєму виступі перед Європарламентом Юнкер також заявив, що Євросоюз збереже контакти з Великобританією в сфері торгівлі і безпеки після Brexit.

Відзначимо, також повідомлялося, що Юнкер і президент США Дональд Трамп домовилися про зниження торгової напруги і взаємному поступовому знятті мит.