ua en ru

Юнкер підвищив рівень загрози на об'єктах ЄС

Юнкер підвищив рівень загрози на об'єктах ЄС Фото: Жан-Клод Юнкер

Рівень загрози безпеки в будівлях органів ЄС підвищено з жовтого до помаранчевого

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер зважаючи на теракт в Ніцці (Франція) підвищила рівень загрози на об'єктах ЄС. Про це повідомив представник Єврокомісії Маргаритис Схинас, повідомляє Bloomberg.

Як наголошується, Юнкер також обговорив теракт в Ніцці з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.


"Юнкер провів нараду з представниками спецслужб в штаб-квартирі Єврокомісії в Брюсселі. Рівень загрози безпеки в будівлях органів ЄС підвищено з жовтого до помаранчевого (третього з чотирьох максимальних)", - зазначив Схинас.

Крім того, наголошується, що Німеччина, Італія, Іспанія і Бельгія оголосила про посилення заходів безпеки у відповідь на теракт у Ніцці.

Як повідомляє The Wall Street Journal, бельгійський Антитерористичний центр провів цієї ночі екстрене засідання, на якому було вирішено зберегти третій рівень загрози безпеки. Зараз національна Рада безпеки обговорює впровадження підвищених заходів безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті теракту в Ніцці загинув 1 громадянин України, ще 2 українці отримали поранення.