ua en ru

ЮНІСЕФ: всі воюючі сторони в Сирії використовують дітей

ЮНІСЕФ: всі воюючі сторони в Сирії використовують дітей Фото: діти в госпіталі після хімічної атаки (syriadirect.org)

Всі сторони конфлікту в Сирії використовують дітей

У 2017 році в бойових діях в Сирії брали участь не менше 900 неповнолітніх. Про це йдеться в повідомленні Дитячого фонду ООН, передає DW.

Зокрема, за даними Дитячого фонду ООН, у 2017 році у військових діях в Сирії брали участь не менше 900 дітей, чверть з них були молодше 15 років.

Також у 2017 році 244 дитини в Сирії були затримані. За даними ЮНІСЕФ подібні порушення прав дітей здійснювала кожна сторона сирійського конфлікту, уточнив регіональний директор ЮНІСЕФ по країнах Близького Сходу і Північної Африки Герт Каппелер.

Те, що побачили працівники гуманітарних організацій у Східній Гуті, було "гірше, ніж у свій час в східному Алеппо", вказав далі представник організації.

У цілому, за оцінкою ЮНІСЕФ, за майже сім років війни в Сирії важкі фізичні та психічні травми отримали понад 1,5 мільйона чоловік. Зокрема, близько 86 тисяч людей в результаті військових дій втратили кінцівки.

З 2013 року майже 400 тисяч жителів Східної Гути знаходяться на облоговому становищі, не маючи доступу до продовольства, питної води, медикаментів і електрики. В середині лютого 2018 року армія президента Сирії Башара Асада почала бомбардування позицій повстанців у регіоні, в результаті яких, за даними Сирійської наглядової ради з прав людини, загинуло понад 930 мирних жителів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сирії більше тисячі мирних жителів були вбиті в результаті атак урядових сил на оплот опозиції у Східній Гуті.