ua en ru

Юлія Тимошенко висловила співчуття з приводу смерті Михайла Гориня

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко висловила співчуття з приводу смерті Михайла Гориня. Про це повідомляє її прес-служба.

"З глибоким сумом дізналася про смерть відомого політичного та громадського діяча, багаторічного в'язня радянських концтаборів, справжнього героя України Михайла Гориня. Це велика втрата для всього українського народу. Відходить покоління мужніх і жертовних борців, тих, хто ціною власного життя та добробуту здобували для нашого народу найбільше благо - його незалежність. Тому наше завдання бути достойними своїх великих попередників, захистити все те, що вони здобули. Це наш святий обов'язок", - йдеться у тексті співчуття.

Там також говориться: "Для мене Михайло Горинь завжди був символом незламності та принциповості у відстоюванні державності та демократії, прав і свобод людини. Радянська влада намагалася зламати його, кинувши за ґрати. Але Горинь, силою свого духу, довів усьому світові, що правда перемагає. Він жив Україною та заради України. На жаль, я не можу прибути на похорон і особисто віддати шану славному синові нашої нації. Але я подумки звертаюся до Бога з тим, щоб він упокоїв душу спочилого серед праведників. Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким Михайла Гориня, всім хто знав і любив його".

Читайте також: Янукович висловив співчуття у зв'язку зі смертю Михайла Гориня