ua en ru

На півдні Європи спалахнули лісові пожежі

На півдні Європи спалахнули лісові пожежі Фото: лісова пожежа в Португалії (twitter.com/Pedro Abranches Mate)

Найбільші пожежі в Греції, Португалії та на Корсиці

Гаряча і суха погода в минулі вихідні призвела до лісових пожеж у південній Європі - в Греції, Португалії та на французькому острові Корсика. Про це повідомляє Associated Press.

Грецька влада висловила підозру, що принаймні деякі з декількох десятків пожеж, які спалахнули на материковій частині країни і на острові Закінтос в минулі вихідні, почали свідомо.

У Португалії більше 4000 пожежників боролися більш ніж з 250 лісовими пожежами.

Влада Франції заявили, що на Корсиці через пожежі евакуювали 1000 чоловік.

Останнє загоряння сталося в неділю в Греції в сосновому лісі і пошкодило 20 будинків в місті Каламос.

Влада заявили, що вони закрили більшу частину місцевої дорожньої мережі, оскільки полум'я поширювалося в декількох напрямках, в тому числі в сторону Афін. Вони також евакуювали два дитячих табори.

Представник прес-служби цивільного захисту Португалії Патрісія Гаспар заявила, що в суботу в країні було оголошено одноденну рекордну кількість нових пожеж, коли почалося 268 окремих спалахів.

"Ми знаємо, що понад 90% пожеж мають людську причину, будь то навмисний підпал або недбалість. Обидва є злочинами", - сказала Гаспар.

У суботу в Греції виникло 53 пожежі, а в неділю ще кілька, в тому числі на острові Кефалонія поруч з Закінтосом.

На півдні Франції запеклі вогні розорили близько 2100 гектарів землі з четверга, а на Корсиці було спалено 2000 гектарів.

Міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коломб сказав, що жертв пожеж не було, завдяки зусиллям 1200 пожежних і повітряних бригад, які виконали 300 вильотів за 24 години.

Нагадаємо, в кінці липня в Португалії в центральному окрузі Сантарен спалахнули нові масштабні лісові пожежі.