ua en ru

З півдня Херсонської області евакуювали понад 500 осіб, - ОДА

З півдня Херсонської області евакуювали понад 500 осіб, - ОДА Фото: евакуйовані з півдня Херсонської області (khoda.gov.ua)

Перевищень ГДК по шкідливим речовинам не зафіксовано

З південних районів Херсонської області у зв'язку викидами на півночі Криму евакуювали понад 500 осіб. Про це йдеться в повідомленні Херсонської ОДА.

Повідомляється, що п'яти районах області призупинено навчальний процес. Охочим з можливої небезпечної зони створили умови для оздоровлення у дитячому закладі санаторного типу "Таврія" у Скадовську.

"В даний час цією можливістю скористалися 528 дітей і дорослих. Всі діти були обстежені лікарями - відхилень або захворювань, які були б пов'язані з хімічними речовинами, не виявлено. Вже з понеділка школярі продовжать навчатися в школах Скадовська", - йдеться в повідомленні.

Також в ОДА зазначили, що на території Каланчацького та Чаплинського районів розпочала роботу пересувна моніторингова лабораторія, яка проводить дослідження показників забруднення повітря. За попередніми даними, які фіксуються кожні 20 хвилин, перевищень гранично допустимої концентрації забруднюючих речовин не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше в МінТОТ заявили, що немає потреби в евакуації населення з Херсонської області.

Напередодні стало відомо, що Україна передасть звернення до ОЗХО про хімічні викиди в окупованому Криму.