ua en ru

Ю.Тимошенко виступає за посилення автономії середніх загальноосвітніх навчальних закладів.

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко виступає за посилення автономії середніх загальноосвітніх навчальних закладів. Про це вона повідомила сьогодні під час засідання ради директорів середніх навчальних закладів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Треба нам домогтися того, щоб кожна школа мала свій розрахунковий рахунок, свою бухгалтерську службу…і щоб фінансові ресурси надходили безпосередньо на рахунок школи, і щоб школа мала можливість використовувати ці фінансові ресурси оптимальним чином", - сказала вона.

Вона зазначила, що необхідно запровадити такий механізм випускних іспитів у школі у вигляді зовнішнього тестування, щоб не було потреби складати вступні іспити у вищі навчальні заклади.

Прем’єр також наголосила, що першочерговим завданням для уряду та ради директорів середніх навчальних закладів є випуск постанови Кабміну про невідкладні заходи щодо розвитку середньої освіти до 2012 р. та першочергові заклади щодо посилення автономії середніх загальноосвітніх закладів.

Ю.Тимошенко наголосила, що незалежно від того, чи буде прийнятий бюджет на 2010 р., з 1 січня будуть підвищені зарплати вчителям. "Це 12,5% - загальне підвищення, для всіх. Плюс ще для середньої освіти, для директорів, вчителів та всіх, хто працює в цій системі, ще на 20%", - зазначила вона.