ua en ru

Ю.Тимошенко виступає проти приватизації "Укрзалізниці".

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко виступає проти приватизації "Укрзалізниці". Про це вона заявила під час зустрічі з працівниками залізничного вузла станції імені Тараса Шевченка Одеської залізниці м. Сміли Черкаської обл., повідомляє прес-служба Кабміну України. За її словами, уряд поставив перед собою завдання відновити потужність "Укрзалізниці".
Глава уряду зазначила, що українська залізниця належить до найпотужніших залізниць Європи, як за протяжністю, так і за забезпеченістю технічними ресурсами. "Нам треба цим пишатися. На європейському континенті ми четверті - у нас 22 тис. км залізниці, у нас працює майже півмільйона людей. Це колосальна система, яка дає надію, що ми завжди будемо учасниками світових економічних процесів" - підкреслила Ю.Тимошенко.
Вона підкреслила, що одразу після завершення економічної кризи будуть знятті всі пільги на вантажоперевезення, що суттєво збільшить доходи "Укрзалізниці". Крім того, за словами прем'єр-міністра, необхідно забезпечити модернізацію всіх систем "Укрзалізниці", включаючи рухомий склад, а також підняти рівень безпеки.