ua en ru

Ю.Тимошенко 26 березня візьме участь у засіданні опозиційного уряду.

Лідер об'єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко 26 березня візьме участь у засіданні опозиційного уряду. Про це повідомляє прес-служба Ю.Тимошенко.
"У п'ятницю відбудеться наше перше офіційне засідання. Воно буде відкритим, на засідання ми запросимо пресу", - заявив прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв.
На своєму засіданні опозиційний уряд обговорить ключові аспекти діяльності. "У порядку денному - питання збереження державної власності, реакція на створення газотранспортного консорціуму, яке ініціює нова влада, соціальні виплати, підготовка Державного бюджету", - повідомив С.Соболєв.
Він також підкреслив, що окремо опозиційний уряд зупиниться на розгляді кадрових призначень нової владної команди, зокрема, ситуації, яка склалася навколо призначення міністром освіти і науки України Дмитра Табачника.
Крім того, на першому офіційному засіданні буде представлено віце-прем'єр-міністрів і міністрів опозиційного уряду.
Нагадаємо, 17 березня лідер об'єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко оголосила про створення опозиційного уряду.
В опозиційному уряді буде суттєво - до шістнадцяти - скорочено кількість міністерств. Зокрема, зі складу опозиційного уряду буде виключено міністерства ЖКГ, промисловості, транспорту і зв'язку. Натомість працюватиме Міністерство економіки та інфраструктури.
Крім того, в опозиційному уряді буде до чотирьох осіб скорочено кількість віце-прем'єр-міністрів, а посаду одного з віце-прем'єр-міністрів буде поєднано з посадою міністра закордонних справ.

Джерело РБК-Україна у фракції БЮТ повідомило, що засідання відбудеться об 11:00.

Співрозмовник агентства також повідомив, що сьогодні у другій половині дня Ю.Тимошенко прилетить у Київ.