ua en ru

Ю.Луценко: Правопорядок під час президентських виборів будуть забезпечувати 300 тис. співробітників МВС.

Правопорядок під час президентських виборів будуть забезпечувати всі 300 тис. співробітників Міністерства внутрішніх справ України. Про це заявив журналістам в Кабміні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він також зазначив, що ще з 27 грудня міліція працює в посиленому режимі і до виборів цей режим не припиняється. «Крім того, біля кожної дільниці, а їх у нас більше 30 тис., буде знаходитись два працівники міліції в день голосування. Один із них, це той, який вночі охороняє виборчі бюлетені, а потім передає їх членам виборчої комісії... він залишається там і веде патрулювання навколо виборчої дільниці. Другий, доданий до нього працівник міліції, який допомагає йому відслідковувати на території дільниці факти незаконних дій в ході виборчого процесу», - сказав міністр.

Він повідомив, що до контролю над виборчим процесом долучиться весь центральний апарат МВС. «Весь центральний апарат міністерства направляється у відрядження в суботу (16 січня) для того, щоб координувати діяльність райвідділів на місцях", - сказав він.

Ю.Луценко нагадав, що за перешкоджання виборчому процесу, фальсифікацію виборчих документів, і порушення таємниці голосування Кримінальний кодекс України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3-5 років.