ua en ru

Ю.Луценко: Більшість "Народної самооборони" переходить в опозицію до В.Януковича.

Більшість депутатської групи "Народна самооборона" парламентської фракції "Наша Україна - Народна самооборона" переходить в опозицію до Президента України Віктора Януковича. Про це на брифінгу заявив лідер "НС" Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спираючись на волю абсолютної більшості членів, я заявляю про перехід "НС" в опозицію до Януковича і коаліції, яку він штучно та антиконституційно творить у найближчі дні", - сказав Ю.Луценко.

Він повідомив, що не підтримають створення нової більшості 13 членів "НС", а також Олександр Омельченко, якому за словами Ю.Луценка, зроблено операцію, і він перебуває на лікарняному.

Ю.Луценко зазначив, що лише група депутатів під керівництвом народного депутата Давида Жванії можуть погодитися на підтримку нової коаліції.

Лідер "НС" наголосив, що, за його інформацією, приблизно 15 депутатів у фракції НУ-НС були готові створити коаліцію із Партією регіонів у разі прем'єрства нардепа від НУ-НС Арсенія Яценюка. Так само інші 15 депутатів із НУ-НС, за його словами, були готові на коаліцію з Партією регіонів у разі прем'єрства Віктора Ющенка. "Інтереси цих двох груп не перетинаються ... а наша позиція незмінна. більшість "НС" - в опозиції до Януковича", - сказав Ю.Луценко.