ua en ru

Ю.Чижмарь: У Тернопільській обл. прокурорська перевірка встановила, що заяви політсил про масовий підкуп виборців є безпідставними.

У Тернопільській обл. прокурорська перевірка встановила, що заяви політсил про ніби-то масовий підкуп виборців, є безпідставними. Про це сьогодні на прес-конференції заявив губернатор Тернопольскої обл. Юрій Чижмарь, передає кореспондент РБК-Україна. "Загалом в Тернопільській обл. ситуація з підготовкою до виборів більш-менш спокійна. Явних порушень немає. Є лише заяви з боку одних політсил на адресу інших, про підготовку масового підкупу голосів. За результатами розслідувань прокуратури встановлено, що кожна з цих заяв є безпідставною", - сказав він.

Він також наголосив, що виборчі дільниці будуть готові до голосування, але зазначив, що є проблеми з тим, що вони не телефонізовані. "На сьогодні коштів для цього немає, але ми не допустимо, щоб це стало на заваді виборам і тому домовились з "Укртелекомом", який погодився поки що безкоштовно підводити телефонні лінії", - сказав він.
Ю.Чижмарь повідомив, що в області зафіксовано два порушення закону стосовно зовнішньої реклами. "Маємо два випадки розповсюдження так званого "чорного піару", тобто газет з невстановленим видавником і іншими порушеннями. Вони були направлені проти кандидатів в Президенти Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко. Наразі з цього приводу триває розслідування", - сказав він.