ua en ru

Ю.Тимошенко: Питання виплати із держбюджету коштів компанії RUE можуть бути розслідувані на рівні міжнародних неурядових структур

Питання виплати із державного бюджету коштів компанії RosUkrEnergo (RUE) можуть буди розслідувані на рівні міжнародних неурядових структур. Про це заявила лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко після прибуття до Головного слідчого управління Генпрокуратури України (ГПУ), передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Ю.Тимошенко, 11 млрд куб. м газу, які Україна має повернути RUE, насправді належали не цій компанії, а "Газпрому", за який, у свою чергу, RUE не розрахувалася.
"Ці 11 млрд куб. м газу коштують рівно 1,7 млрд дол. Цей газ Росія продала Україні. Ми за нього повністю розрахувалися, і ним розпорядилися. Сьогодні ж існує велика корупційна оборудка, яка передбачає, за дорученням Президента, виплату із бюджету суми вже вдвічі більшої", - сказала лідер ВО "Батьківщина".
За її словами, із цією справою будуть розбиратися не тільки на рівні України, а й на рівні міжнародних неурядових структур, які розслідують "такі міждержавні корупційні схеми, як RUE".
Нагадаємо, сьогодні Ю.Тимошенко назвала свій виклик до ГПУ особистою помстою Президента України Віктора Януковича.
Нагадаємо, 11 листопада О.Турчинова викликали до головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.
Також нагадаємо, 8 вересня О.Турчинова викликали в СБУ в якості свідка у справі розмитнення 11 млрд куб. м газу на користь НАК "Нафтогаз України", які належали компанії RosUkrEnergo (RUE). 28 вересня О.Турчинова повторно викликали в СБУ.
Нагадаємо, 24 листопада Верховний суд України підтвердив рішення Шевченківського районного суду м. Києва та Апеляційного суду, якими була підтверджена правомірність рішення Стокгольмської торговельної палати від 8 червня 2010 р., відповідно до якого НАК «Нафтогаз України» зобов'язана повернути RUE 12,1 млрд куб. м природного газу. Крім того, суд зобов'язав "Нафтогаз" заплатити RUE 197 млн дол. за порушення контракту.