ua en ru

Ю.Тимошенко: В Києві 31 жовтня мають відбутися одночасні вибори міського голови, міської та районних рад

У Києві останніми тижнями відбулася неконституційна "зміна влади". В коаліції Блоку Черновецького та Партії регіонів, яка править містом з 2006 р., старші та молодші партнери помінялися місцями, а фінансові потоки змінили напрямок, сказано у розповсюдженій сьогодні заяві голови партії "ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

За словами Ю.Тимошенко, принципова позиція БЮТ полягає в тому, що 31 жовтня в Києві мають відбутися одночасні вибори міського голови, міської та районних рад.
Саме тому Блок Юлії Тимошенко виступає категорично проти ліквідації районних рад в місті Києві. На засіданні ради блоку в столиці було ухвалене рішення, що фракція БЮТ не братиме участі у позачерговій сесії Київради, до того ж скликаній з порушенням регламенту.
Ю.Тимошенко підкреслює, що згідно чинного законодавства, главою райдержадміністрації може бути лише голова райради. "Виходячи з інтересів киян, БЮТ вирішив не йти на сьогоднішню сесію і не брати участі в руйнуванні демократії та місцевого самоврядування", - сказано у заяві.