ua en ru

Ю.Тимошенко: Українська земля коштує близько 400 млрд долл

Українська земля коштує близько 400 млрд долл. Таку заяву в ефірі телеканалу ICTV зробила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Також вона висловила застереження про небезпеку монопольної купівлі землі сільськогосподарського призначення через відсутність в Україні необхідної законодавчої бази у сфері земельних відносин після скасування мораторію на продаж землі. Про це повідомляє офіційний сайт Ю.Тимошенко.

"Сьогодні ці люди, які прийшли до влади, розпочинають приватизацію, торгівлю сільськогосподарською землею. Це дорожче, ніж всі заводи, які вони продали на початку 90-х років, забрали. Наша земля за самими скромними підрахунками коштує до 400 млрд долл. Вони зараз хочуть ці паї скупити за безцінь", - заявила Ю.Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" вважає, що зараз відсутні умови та механізми, за яких фермери можуть викупити землю. "Наші селяни, які знекровлені, - не конкуренти тому капіталу, який прийде купувати землю. Вони не зможуть її викупити, якщо з іншого боку будуть виходити монополізовані структури", - додала вона.

Ю.Тимошенко зазначила, що 70% продовольчої сільгосппродукції виробляється на сільськогосподарських подвір'ях, тому дуже важливо забезпечити доступ селян до торгівельних місць для реалізації їхнього товару без посередників.