ua en ru

Ю.Тимошенко сьогодні оприлюднить угоду між "Нафтогазом" і "Газпромом" про купівлю Україною 11 млрд куб. м газу

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко обіцяє сьогодні оприлюднити угоду між НАК "Нафтогаз" і "Газпромом" від 2009 р. про купівлю Україною 11 млрд куб. м газу. Про це вона заявила під час прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
Ю.Тимошенко зазначила, що цей газ оформлений законно, і Україна розрахувалася за нього в сумі 1,7 млрд дол. З приводу затримання екс-голови митної служби Анатолія Макаренка, Ю.Тимошенко заявила, що це є незаконним і додала, що "Шевченківський райсуд Києва своєю постановою від 16 березня 2009 р., саме тоді коли проходило розмитнення 11 млрд куб. м газу, визнав дії митників правомірними".
"Тому ми будемо захищати в судах інтереси, як Анатолія Макаренка, так і інших високопосадовців, що виконували мої розпорядження по розмитненню цього газу", - заявила Ю.Тимошенко.
Також вона повідомила, що звернеться до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) і всіх лідерів європейських країн з тим, "щоб розповісти про події, які сьогодні відбуваються в Україні".
Вона також повідомила, що БЮТ внесе до Верховної Ради постанову щодо започаткування роботи спеціальної слідчої комісії про незаконну діяльність компанії RosUkrEnergo на території України, а також незаконну діяльність всіх високопосадовців, які причетні "до цієї великої корупції".