ua en ru

Ю.Тимошенко закликала МВФ вивчити ситуацію щодо виконання Україною рішення Стокгольмського арбітражу про сплату компенсації компанії RUE

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала Міжнародний валютний фонд (МВФ) ретельно вивчити ситуацію, пов'язану з виконанням Україною рішення Стокгольмського арбітражу про сплату компенсації компанії RosUkrEnergo за 11 млрд куб. м природного газу, повідомляє прес-служба політика.
На думку Ю.Тимошенко, таке вивчення має передувати ухваленню рішення про виділення Україні кредитних ресурсів.
"Для того, щоб продовжувати з Україною співпрацю, яка дійсно Україні дуже потрібна, мені здається, потрібно ретельно розібратися з тією оборудкою і зробити висновки відносно того, що це є за гроші і як вони будуть використовуватися Україною", - заявила Ю.Тимошенко під час зустрічі з керівником місії МВФ Таносом Арванітісом сьогодні в Києві.
Лідер парті "Батьківщина" нагадала, що йдеться про 11 млрд куб. м природного газу, які були сплачені Україною російському ВАТ "Газпром", а тепер за рішенням Стокгольмського суду за сприяння нової української влади мають бути повернуті компанії RosUkrEnergo.