ua en ru

Ю.Тимошенко: Постанови про порушення нової кримінальної справи на сьогодні немає

На сьогоднішній день постанови про порушення кримінальної справи щодо лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, про яке сьогодні повідомив заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін, не існує. Про це журналістам заявила Ю.Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Немає ні постанови про порушення кримінальної справи, немає кримінальної справи, вона є тільки в піар повідомленнях окремих працівників Генеральної прокуратури України (ГПУ)", - підкреслила Ю.Тимошенко.
За словами Ю.Тимошенко, вона прибула до ГПУ для того, щоб отримати постанову про порушення кримінальної справи, про яке сьогодні заявив Р.Кузьмін. "Зараз їм треба підкидати піар машинам нові гучні кримінальні справи... І я приїхала отримати постанову про порушення нової кримінальної справи, але слідчі сказали, що вони взагалі ні про що не знають, що вони не поінформовані і не можуть дати жодних пояснень... Потім довго дзвонили, розібралися і їм сказали, що постанова з часом привезуть. Мені сказали годину почекати, я годину почекала, але ніхто ніяких постанов про порушення кримінальної справи не привіз... коли я просиділа певний час в ГПУ, подзвонив слідчий і повідомив, що постанови про порушення кримінальної справи немає", - сказала Ю.Тимошенко.
За словами Ю.Тимошенко, цей факт свідчить про те, що дана справа фальсифікується і розробляється не в ГПУ, а "у владних кабінетах, під чергові політичні події".
У той же час Ю.Тимошенко висловила побоювання у зв'язку з тим, що заява Р.Кузьміна про порушення кримінальної справи "завтра перетвориться на продовження здачі українських національних інтересів під прикриттям нібито незаконно підписаних угод", закриваючи тим самим шлях України до зони вільної торгівлі з Євросоюзом.